Найпоширеніші причини нежиті

23.09.19

Основною причиною, чому тече вода з носа, є стан перед хворобою. Організм бореться з проникненням хвороботворної флори у верхні дихальні шляхи, намагається її вигнати, активно виробляючи рідину, щоб змити таким чином патогенні мікроорганізми зі слизової носових ходів.

Якщо допомогти організму промиванням носової порожнини, то захворювання відступить чи буде протікати в легкій формі.

У чому причини нежиті

  • При респіраторному контакті з алергеном виникає алергічна реакція, при якій організм також виробляє рідке відокремлюване, щоб прискорити виведення небезпечної для себе речовини.
  • Якщо ви недавно перехворіли простудними захворюваннями, а з носа, як і раніше виділяється вода, можна припустити виникнення якого-небудь ускладнення. Більш легким ускладненням вважається синусит – запальний процес у придаткових пазухах носа і його слизових оболонках.
  • Якщо тече вода з носа при різкому нахилі, підвищених фізичних навантаженнях, температурних перепадах – наприклад, коли заходиш з вулиці зимою в тепле приміщення – все це можна списати на природну реакцію організму. Протягом години або 2 такий нежить проходить сам.

Який механізм виникнення такої реакції організму

Внутрішня поверхня слизової носа пронизана кровоносними судинами і лімфатичними протоками, покрита захисним слизом. Він постійно виводиться назовні миготливим епітелієм – маленькими віями, розташованими по всій носової порожнини.

У період епідемії грипу або ГРВІ вважається доцільним допомогти елеваторній функції слизової носа шляхом зрошення за допомогою ізотонічних або гіпертонічних розчинів солі: в аптеках продається кілька брендів води Адріатичного моря.

Але в цьому році на ринок України вийшов новий засіб – Трилумін, що сприяє посиленню бартерної функції слизової верхніх дихальних шляхів. За рахунок посилення місцевого імунітету, нормалізації функціонування слизової Трилумін сприяє захисту організму від вірусної інвазії. Детальніше: 🌏https://healthelement.com.ua/catalog/gynaecology/trylumin