Що необхідно для профілактики інфекційних захворювань

27.12.19

В наш час існує велика кількість захворювань, які підстерігають кожного з нас в найнеочікуванішому місці. Велику групу з них становлять саме інфекційні хвороби. Хоч наше суспільство рухається з великою швидкістю вперед у сфері науки та медицини, але все ж інфекційні захворювання становлять глобальну загрозу для людей, яку покликані попередити імуномодулятори.

Віруси

Одна з найбільших загроз людства

В минулому інфекційні хвороби були справжнім лихом для людства. Вони знищували цілі міста та країни. Хоч зараз вони більш контрольовані, завдяки прогресу, проте все ще представляють загрозу людству, як і в минулих століттях. Це підтверджує навіть той факт, що за останні роки було виявлено понад тридцять інфекційних хвороб, які не були відомі раніше. При цьому лікування та профілактика для них ще навіть не розроблена.

Інфекційні хвороби – це захворювання, які тим чи іншим шляхом передаються від хворої людини до здорової.

Ми тісно контактуємо з дуже великою кількістю мікроорганізмів, але на щастя, лише невелика частка з них має здатність викликати інфекційне захворювання. Захворювання, якими можна заразитися від хворої людини викликаються вірусами, бактеріями, грибами, найпростішими чи пріонами. Кожному збуднику характерний певний механізм передачі захворювання від джерела інфекції до людського організму. Цей процес передачі інфекції до сприйнятливого організму складається з трьох послідовних етапів:

  • виділення із зараженого організму;
  • перебування у довкіллі;
  • проникнення у новий організм.

Шляхи передачі доволі різні, але велика кількість захворювань передаються повітряно-крапельним, контактним та статевим шляхами.

Залежно від локалізації збудника захворювання вони поділяються на наступні види:

  • кишкові інфекції;
  • інфекції дихальних шляхів;
  • кров’яні інфекції;
  • інфекції зовнішніх покривів.

Герпевірусна інфекція

Можливі прояви та ускладнення в людському організмі

До найгостріших кишкових інфекцій належать вірусні гепатити А та В, ботулізм, дизентерія, сальмонельози, черевний тиф. В організм людини вони потрапляють разом з харчовими продуктами та водою. Основною небезпекою зараження можуть стати люди, які є носіями захворювання і при цьому залучені до приготування страв загального вживання, антисанітарні умови зберігання продуктів, не належний температурний режим, а також порушення самої технології приготування їжі.

До найпоширеніших захворювань дихальної системи можна віднести кір, грип та ГРВІ, які мають здатність дуже легко розповсюджуватися від хворих людей повітряно крапельним шляхом. Грип легко передається від хворої особи, яка кашляє, чхає на відстані двох метрів і протягом прояву всіх симптомів, в середньому цей час триває до семи днів. Це підступні інфекції, які можуть викликати важкі ускладнення, наприклад пневмонія, серцева недостатність, і навіть здатні призвести до смерті. Саме в осінньо-зимній період вони можуть викликати цілі епідемії, які важко контролюються.

Інфекційні захворювання

Лямбліоз, уреоплазмоз, кандидоз, гарднерельоз, папіломавірус, сифіліс, гонорея, трихомоніаз, герпес, гепатити – ці та багато інших захворювань передаються саме статевим шляхом. Для багатьох з них характерний малосимптомний, а інколи, на ранніх стадіях, навіть і безсимптомний перебіг. Велика вірогідність зараження цими ж інфекційними захворюваннями, коли людина має різного генезу ушкодження шкіри та слизових оболонок, а саме ерозії, виразки, запалення, що ослаблюють захисні сили організму. Також, при наявності цих інфекцій у людини стає більшою можливість заразитися вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

Захворювання, що передаються гемоконтактним шляхом це гепатит А та  С, герпесвірусна інфекція, ВІЛ та інші. При цих інфекціях збудник циркулює у крові і може передаватися під час переливання крові.

Імуномодулятори покликані попередити зараження та полегшити перебіг хвороб

Хоч інфекційних захворювань надзвичайно велика кількість, проте більшість з них керована. Але головним для здоров’я нашого є саме профілактика цих хвороб. Більшість інфекційних захворювань легко контролюються за допомогою вакцинації, дотримання елементарних правил гігієни, правильного режиму дня та збалансованого харчування.

Також існують засоби, які посилюють імунітет людини – імуномодулятори. Одним з найкращих можна назвати Трилумін – це інноваційний високоефективний безпечний імуномодулятор, що дозволяє полегшити стан пацієнта, скоротити терміни одужання, знизити ризики розвитку ускладнень і рецидивів інфекційних захворювань.

Імуномодулятори

Трилумін можна застосовувати при герпесвірусній інфекції, папіломавірусній інфекції, гепатитах, гострих респіраторних вірусних інфекціях та при грипі, при захворюваннях, що передаються статевим шляхом. Створений з використанням особливих речовин, синтезованих бактеріями Bacillus subtilis, завдяки чому активно бореться з представниками патогенної мікрофлори кишківника та водночас підтримує непатогенні мікроорганізми. Його доцільно застосовувати при антибіотикотерапії, пошкодженні слизової оболонки кишківника, незбалансованому харчуванні, перевтомі.

Саме завдяки біологічно активним сполукам Bacillus subtilis, які є у складі Трилуміну, йому властива противірусна дія, антибактеріальна, імуномоделююча, протизапальна. Також він здатний знижувати рівень інтоксикації організму. Саме нуклеотиди, амінокислоти, вітаміни та олігопептиди Bacillus subtilis здатні активувати фізіологічні та імунологічні зміни в організмі. Такі імуномодулятори здатні активувати клітинний та гуморальний імунітет.

Саме завдяки цьому, Трилумін підвищує стійкість організму людини до різних бактеріальних та вірусних інфекцій, цим самим зменшуючи кількість перенесених інфекційних захворювань протягом року. Йому також під силу скоротити тривалість перебігу захворювання, знизити вірогідність виникнення рецидивів, завдяки йому ремісії стають довшими, а також він попереджає розвиток ускладнень. Клінічний досвід застосування показав високу активність, добру переносимість, відсутність токсичності та небажаних побічних ефектів.

Для отримання детальної інформації ознайомтесь із листом-вкладишем до ДД Трилумін (ТУ У 10.8-33558748-005:2017).