Чому виникає астма і до чого тут імунітет

14.10.19

Про бактерії, які складають значну частину живих істот, стало відомо лише 350 років тому, коли Антоні ван Левенгук почав роздивлятися в мікроскопи проби води із ставка і мазків слини.

Віруси, як причина алергії

Віруси – за розмірами значно менше бактерій, але куди численніші, ніж всі інші білкові форми, разом узяті, – були відкриті трохи більше століття тому, коли люди вже роз’їжджали в автомобілях і дивилися кіно. Знадобилося ще близько століття, щоб ми усвідомили, наскільки мікроби всюдисущі – їх можна знайти навіть у хмарах і в надрах.

Частинки пилку або пилу проникають в організм не тільки через ніс, але і рот, очі й осідають на слизових. Тут же формується і перший осередок розмноження різних збудників. В сприятливому для них вологому середовищі вони розбухають і всмоктуються в кров. Запускається складний хімічний процес, який провокує викид гістаміну, і починається алергія.

Захисні пристосування організму

Алергія — це агресивна реакція імунної системи на різні речовини, яка може проявлятися по-різному в різних людей. Через пилок вишні один алергік починає кашляти, у іншого з’являється нежить. Просто у першого найбільш “вразливі” легені, у другого — ніс. Важливо також, скільки навколо алергенів. Алергії та бронхіальна астма тісно пов’язані між собою, так як, незважаючи на існування декількох форм астми, левову частку випадків цієї хвороби становить так звана алергічна астма. Причиною розвитку спазму бронхів і нападу задухи є в першу чергу інгаляційні алергени, тобто ті, які проникають в органи дихання з атмосферним повітрям. Це, насамперед, домашній пил, пилок багатьох рослин, білки вовни і частинок шкіри домашніх тварин, цвілеві грибки, косметичні продукти побутової хімії.

Особливу увагу у розвитку стійкості до захворювань (алергія, астма) набувають захисні пристосування організму, здатні знешкоджувати мікроорганізми безпосередньо в місці їх проникнення. Одна з груп таких пристосувань – фактори специфічного імунітету. До них належать антитіла, Т – клітини; велика частина антитіл у виділеннях дихальних шляхів відноситься до імуноглобуліну А. Молекули імуноглобуліну А володіють спорідненістю до клітин війчастого епітелію дихальних шляхів і міцно фіксується на їх поверхні. Це підвищує стійкість епітеліальних клітин до бактерій і вірусів.

Як стимулювати гуморальну ланку імунітету

Трилумін, на основі комплексу низькомолекулярних органічних біологічно активних сполук, отриманих з Bacillus Subtilis, стимулює гуморальну ланку імунітету, в тому числі вироблення молекул імуноглобуліну А, які перешкоджають проникненню чужорідних агентів через слизові. Клінічний досвід застосування Трилумін показало його високу активність, хорошу переносимість. Більш детальну інформацію можна дізнатися, перейшовши за посиланням: https://healthelement.com.ua/catalog/gynaecology/trylumin