Чоловік і ГРВІ речі не сумісні

04.09.19

Давно відомо, що чоловіки важче переносять вірусні інфекції. Клітини імунної системи чоловіків і жінок по-різному реагують на віруси. Наше самопочуття — це відображення імунної відповіді організму. Чоловічий організм дає більш виражену імунну відповідь, ніж жіночий, і залучає до боротьби з вірусом більше імунних клітин. Тому хворобливі відчуття у чоловіків виражені сильніше.

Дослідники висувають протилежні точки зору

В одному з досліджень лабораторних мишей обох статей заразили вірусом грипу. У самців проявилося більше симптомів захворювання, ніж у самок: більш сильні перепади температури тіла, запальний процес був виражений яскравіше, а саме захворювання протікало довше.

Цікава теорія була висунута групою вчених Кембріджського університету. Вона навпаки свідчить, що еволюція поскупилася на імунну систему для чоловіків через тягу чоловіків до ризику. Протягом тисячоліть вони гинули на полюванні і війні, не особливо прагнучи спокійно дожити до старості. Можливо, тому еволюція не нагородила чоловіків сильним імунітетом, вирішивши, що немає сенсу берегти тих, хто постійно ризикує.

Є ще одна точка зору, яка пояснює, чому жінки легше переносять застуду, симптоми набагато легше. У жінок виробилися кращі захисні механізми від патогенів, щоб не передати ці патогени потомству при вагітності та грудному вигодовуванні. Тому патогени пристосувалися до того, щоб не занадто явно проявляти себе в жіночому організмі і непомітно заражати потомство. А ось на чоловіків мікроби нападають на повну силу. Існує ймовірність, що деякі віруси і бактерії вміють визначати стать носія і вести себе відповідно.

Жінки краще пристосовані до виживання

Вже давно відомо, що жінки краще пристосовані до виживання в критичних умовах. Для перевірки цієї тези вчені Данії проаналізували історичні дані, зібрані між 1772 та 1939 роками про виживання населення в періоди криз: під час ірландського картопляного голоду (1845-1849), епідемії кору в Ісландії (1846 і 1882 роки), епідемій серед плантаційних рабів в Тринідаді (на початку 19 століття).

В ході всіх аналізованих криз жінки жили довше за чоловіків: у середньому від шести місяців до чотирьох років. Наприклад, аналіз показав, що під час ірландського картопляного голоду жінки зазвичай проживали в середньому 22,4 роки, в той час як чоловіки вмирали в 18,7 років. (За роки голоду очікувана тривалість життя для обох статей становила близько 38 років, згідно з висновками.) Під час епідемії кору в Ісландії в 1882 році жінки в середньому жили 18,8 року порівняно з 16,7 роками в середньому для чоловіків. (За роки епідемії середня тривалість життя жінок становила близько 44 років та близько 38 років для чоловіків).

Крім того, доведено, що у жіночої статі є перевага виживаності в дитячому та підлітковому віці, що впливало на батьківське ставлення до прерогативи для хлопчиків: батьки в історичному періоді частіше зверталися до лікарів за лікуванням хворого хлопчика, ніж хворої дівчинки і давали хлопчикові більше їжі, ніж дівчинці, коли ресурсів було замало.

Деякі біологічні фактори щодо виживання жінок включають гормони і генетику. Наприклад, естроген, найбільш відомий жіночий гормон, має захисну дію на імунну систему, а тестостерон може пригнічувати імунну систему. Крім того, тестостерон і естроген по-різному впливають на стійкість до інфекційної агресії: у дослідах було переконливо доведено захисну дію естрогену проти вірусу грипу.

Ми зараз живемо не в кам’яному столітті, наші чоловіки нам дорогі і цінні. Тому сучасна медицина пропонує ефективний і безпечний засіб, здатний підвищити імунологічні шанси кожного чоловіка і дати передумови до здорового активного довголіття. Знайомтеся – Трилумін:  https://healthelement.com.ua/catalog/gynaecology/trylumin