Папіломи – наслідки вірусу, якого треба позбутись

04.07.19

Вірус папіломи людини (ВПЛ) – це захворювання, що передається статевим та іншими шляхами. Він викликає рак шийки матки, так само як і інші онкологічні захворювання: пухлини вульви, піхви, ануса, головки статевого члена. Незважаючи на те, що інфекція дуже розповсюджена (понад 70% людей в популяції інфікуються ВПЛ в той чи інший момент життя), в більшості випадків вона протікає безсимптомно і через 1-2 роки настає мимовільна загибель та видалення вірусу з організму.

Засоби профілактики

До раку шийки матки схильні приблизно 1% інфікованих жінок. Але даний вид раку стоїть на другому місці (після пухлин молочної залози) за кількістю летальних випадків. Для профілактики найбільш поширених типів ВПЛ-інфекції (16,18, 6 і 11) існує вакцина, однак вона ефективна при вакцинації до початку статевого життя, тому за кордоном найчастіше її починають робити дівчаткам у віці 12-13 років. Вакцина від ВПЛ зареєстрована в більш ніж 100 країнах світу, майже у 20 країнах входить до національних календарів щеплень.

Неприємності від ВПЛ

Вірус може стати причиною папілом і бородавок. Після їх видалення вірус протягом десятиліть ніяк себе не проявляє. Більшість органів і тканин легко переносять це захворювання. Але і вразливі для онкогенних типів вірусу, в першу чергу – це шийка матки.

Вплив ВПЛ на чоловіків

Приблизно 30% чоловіків теж носіями ВПЛ. І, зрозуміло, папіломи і бородавки у них теж з’являються, але їх викликають не онкогенні типи вірусу. А випадки раку через ВПЛ у сильної статі зустрічаються дуже рідко.

Шляхи передачі вірусу

Папіломавірус, передається не тільки через контакт слизових оболонок, але й через контакт зі шкірою навколо геніталій. Презерватив, на жаль, не захищає від вірусу повністю. Але він дає максимальний захист з усіх доступних видів контрацепції.

Чинники, які сприяють “пробудженню” вірусу

На сьогодні всі фактори ризику ще не відомі. Але серед найбільш поширених запальні захворювання жіночої статевої сфери, інфекції, що передаються статевим шляхом, зниження імунітету, гормональні порушення, переохолодження, стрес, а також генетична схильність.

Симптоми, які повинні насторожити жінку

Підступність полягає в тому, що їх немає навіть на передраковому етапі. З’являються вони тільки на раковій стадії (зазвичай на другій-третій) у вигляді непланових кров’янистих або постійних рідких виділень

Лікування при виявленні клітинних змін

Якщо вірус проявляє підвищену активність, але поки що не викликав серйозних уражень, призначають противірусні засоби для підвищення імунітету. Якщо ж діагностується передраковий стан, то вражений фрагмент шийки матки видаляють, щоб не допустити розповсюдження раку.

Зовнішні засоби (припікання папілом соком чистотілу) на жаль не знизять кількість вірусу в організмі. Хороші результати в медичних дослідженнях показав засіб Трилумін в капсулах. Він одночасно проявляє противірусну і імуномодулюючу дії. І найголовніше, він активний проти онкогенних штамів папіломи людини. Трилумін поряд з високою ефективністю, ще відзначається високою безпекою. У багатьох випадках альтернативи йому немає.

З детальнішою інформацію ознайомтесь у листі-вкладиші до Трилумін та на сторінці засобу.