До всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози

05.07.19

Громадською радою та управлінням охорони здоров’я Дарницької райдержадміністрації із залученням громадських організацій ініційовано цикл мистецьких, освітніх та профілактичних заходів для дарничан.

З нагоди Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози, а також в продовженні відзначення Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, 21 жовтня 2017 року за ініціативи Громадська Рада при Дарницькій РДА – 2017 та управління охорони здоров’я при Дарницькій РДА в партнерстві з ГО Здорове Людство, Творча група “Виключно звичайні”, БФ Рожева Стрічка України/Pink Ribbon Ukraine, журналом Амазонки, компанією “Елемент здоров’я” відбулося обстеження всіх бажаючих києвлянок лікарем мамологом. Як ми і писали, це другий етап жовтневих заходів, присвячених боротьбі з раком молочної залози.

Що для вас сила? Майже у всіх людей сила асоціюється з сильними чоловіками та з їх сталевими м’язами, мужньою статурою та непохитним характером. А що відчуваємо ми, дивлячись на тендітну дівчину, яка поборола чи бореться з важкою хворобою? Звісно, ми відчуваємо жалість, співчуття і відчай. Прикро, бо до таких жінок ми повинні відчувати лише повагу та трепет перед їхньою силою.

15 жовтня весь світ відзначає День боротьби з раком молочної залози. Мільйони жінок страждають від цієї хвороби у всьому світі. Цей вид раку вважається найпоширенішим серед жінок, та все ж найбільш вивченим. На жаль, не існує ні вакцини, ні профілактики від цього захворювання, кожна жінка може захворіти на рак молочної залози лише тому, що вона жінка! Допомогти може лише своєчасне виявлення захворювання та лікування його на ранньому етапі. Багато жінок практично нічого не знають про дане захворювання та про те, як себе захистити. Ми думаємо, що це нас не торкнеться, ми боїмось лікарів, боїмось цього страшного слова «онкологія»! Та рак виліковний, рак– це не вирок!

Щоб подолати ворога, потрібно знати його в обличчя, ось чому так важливо діагностувати захворювання на ранній стадії! Громадська організація «3дорове людство», яка допомагає дітям, що боряться з такими важковиліковними захворюваннями, як онкологія та ВІЛ/СНІД, за ініціативи громадської ради при Дарницькій РДА та управління охорони здоров’я Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації спільно з партнерами організувала та провела соціально-мистецький захід, що відбувся 14 жовтня в ТРЦ «New Way».

В рамках заходу відбулась зустріч з мамологом, Цвіт Мариною Вікторівною, яка розповіла, як себе захистити , а також показала, яким чином можна здійснювати самообстеження самому. Близько 50 жінок пройшли обстеження молочних залоз та отримали консультацію! Родзинкою заходу став арт-показ мод. Головними героїнями проекту «Намалюй мені завтра» від творчої групи «Виключно звичайні» стали жінки, що борються/побороли рак молочної залози. Жінки сильні духом та характером, що не здалися і своїм прикладом та вірою надихають інших.

Пам’ятайте, щорічний медогляд дає змогу вчасно виявити захворювання та підвищити шанси на швидке одужання. Любіть себе і своє тіло, не дайте хворобі зійти вам з дистанції! В рамках проекту 21 та 28 жовтня 2017 року з 10 до 14 години буде організовано роботу діагностичного кабінету мамолога. Місце проведення: КДЦ №1 Дарницького району м. Києва за адресою вул. Архітектора Вербицького,5 кабінет 117. Обстеження безкоштовне, в порядку черги. Організатори: громадська організація «Здорове людство», соціальна агенція «Виключно Звичайні», ТРЦ «New Way», он-лайн журнал «Амазонки», компанія «Елемент здоров’я», БФ «Рожева стрічка України», інтернт-спільнота «ПОХ», компанії «Ленточка» за ініціативи Громадської ради та управління охорони здоров’я Дарницької райдержадміністрації.