Ентеронорм – сучасний потужний синбіотик

09.07.19

Ентеронорм – полікомпонентний синбіотик, що являє собою раціональну комбінацію пробіотичного комплексу та пребіотичних компонентів, які в поєднанні з мікроелементом селеном, забезпечують синергічну дію.

Чому варто приймати синбіотик Ентеронорм

  • дбайливе та високоефективне відновлення і корекція власної нормофлори організму післяхіміо-, антибіотико-, гормоно- та променевої терапії;
  • імуномодулююча, антибактеріальна, противірусна дії;
  • виражений детоксикаційний ефект;
  • покращення травлення та обміну речовин, синтезу та засвоєння вітамінів, незаміннихамінокислот, мікроелементів;
  • підсилення клінічного ефекту комплексної терапії захворювань різного генезу.

Переваги Ентеронорм над аналогами

Мультиштамовий пробіотичний комплекс

Завдяки ретельно підібраним компонентам, що діють синергічно, біодобавка відрізняється високою ефективністю у відновленні мікрофлори організму, усуненні функціональних розладів, нормалізації процесів травлення.

Концентрація

Оптимально підібрані дози складових компонентів Ентеронорму дозволяють досягти максимальної ефективності дії в найкоротші терміни.

Кишковорозчинна капсула

В Ентеронормі використовуються кишковорозчинні капсули, які захищають бактерії від негативного впливу шлункового соку і доставляють їх  у кишківник, де вони проявляють свою дію.

Напрямки застосування:

  • при дисбактеріозі різної етіології, для нормалізації мікрофлори кишківника;
  • при функціональних порушеннях травної системи (болі в животі, метеоризм, бурчання, запори, проноси);
  • в комплексній терапії гострих кишкових станів, метаболічних розладів (в т. ч. ожиріння), грибкових захворюваннях, при інфекціях сечостатевої системи;
  • в комплексній терапії хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту (гастро-дуоденіти, коліти, гепатити);
  • для профілактики імунних порушень (в т.ч. зі шкірними проявами – діатези, дерматози, дерматити, нейродерміти, екзема, псоріаз);
  • при гормональній дисфункції (порушенні менструального циклу, в комплексному лікуванні безпліддя, імпотенції, мастопатії), вугревих висипах;
  • для зниження ризику виникнення ускладнень в комплексному лікуванні новоутворень;
  • при гіповітамінозах, недостатністі травлення (в т.ч. для покращення травлення у літніх людей, у зв’язку з віковими змінами травної системи), для профілактики диселементозів та остеопорозу;
  • при різкій зміні раціону харчування, при ризику вживання неякісної їжі, для виведення токсинів, важких металлів з організму;
  • для загального оздоровлення організму, підвищення резистентності до несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Склад Ентеронорм:

  • 4 види лактобактерій: L.acidophilus, L.rhamnosus, L.plantarum, L.casei;
  • 2 види біфідобактерій: B.bifidum, B.longum;
  • біоентеросептик Saccharomyces boulardii;
  • пребіотичні компоненти олігофруктоза та інулін;
  • антиоксидант селен.

Про компоненти Ентеронорм

Біфідобактерії

Складають основу мікрофлори кишківника (85-90% у дорослих, до 95% у дітей). У процесі життєдіяльності утворюють органічні кислоти (які пригнічують розвиток патогенної мікрофлори), стимулюють лімфоїдний апарат, синтез імуноглобулінів, сприяють зменшенню проникності судинно-тканинних бар’єрів для токсичних продуктів, проявляють протипухлинну активність. Крім того, біфідобактерії беруть участь у синтезі та всмоктуванні вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот, сприяють синтезу незамінних амінокислот, кращому засвоєнню солей кальцію, вітаміну D, мають антианемічну, антирахітичну та антиалергічну дії. Володіють природною стійкістю (особливо B.longum) до антибіотиків.

Лактобактерії

Стимулюють перистальтику кишківника, сприяють виведенню токсинів, синтезу вітамінів групи В, К, біотину, фолієвої та аскорбінової кислот, продукують молочну кислоту и бактеріоцини (натуральні антибіотики), які інгібують ріст патогенних та умовно-патогенних мікробів, мають протизапальну, антиалергічну, імуномодулюючу та протипухлинну дії, приймають участь в синтезі незамінних амінокислот, регулюють метаболізм жовчних кислот, холестерину, стимулюють розмноження біфідобактерій, їх кислотопродукцію.

Saccharomyces boulard

Біоентеросептики, або самоелімінуючі антагоністи – мають виражений прямий антагонізм, пов’язаний зі здатністю Saccharomyces boulardii конкурентно витісняти патогенні та умовно-патогенні мікроорганізми та гриби, що порушують мікробіоценоз кишківника. Saccharomyces boulardii  мають виражену антитоксичну дію, підвищують неспецифічний імунний захист внаслідок збільшення продукування імуноглобулінів та їх секреторних компонентів, посилюють трофічний ефект щодо слизової оболонки кишківника внаслідок вивільнення сперміну і спермідину – біогенних поліамінів, рівень яких зменшується в організмі з віком, особливо при клімаксі. Ці речовини приймають участь в процесах метаболізму, аутофагії, сприяють розщепленню дефектних білків, інших пошкоджених компонентів клітин, допомагаючи їм оновлюватися, попереджують старіння і розвиток запальних процесів, знижують ризик серцево-судинних захворювань, перешкоджають порушенню функції нейронів головного мозку, сприяють покращенню пам’яті та сперматогенезу. Генетично зумовлена стійкість Saccharomyces boulardii до дії антибіотиків дозволяє застосовувати їх для захисту нормального мікробіоценозу при прийомі одночасно з іншими антибактеріальними препаратами. Saccharomyces boulardii  проходять через шлунково-кишковий тракт в незмінному вигляді без його колонізації і виводяться з організму через 2-4 дні після прийому.

Пребіотичні компоненти

Інулін та олігофруктоза виступають субстратом, який стимулює ріст і активність пробіотичних мікроорганізмів, забезпечуючи їм оптимальне середовище і кращу конкурентоздатність.

Інулін – рослинний полісахарид, транзитом проходить в дистальний відділ кишківника, де гідролізується до моносахаридів, які піддаються ферментації власними біфідобактеріями  з утворенням коротколанцюгових жирних кислот (в основному, оцтової, пропіонової, масляної). Ці кислоти і їх солі мають трофічний ефект, взаємодіють з рецепторами клітин імуногенезу, беруть участь у синтезі протизапальних цитокінів, сприяють зсуву рН в кислий бік, стимулюють перистальтику і активізують всмоктування кальцію за рахунок модифікації його розчинності і підвищенню біодоступності. Інулін, збагачений олігофруктозою, підвищує засвоєння кальцію, що перешкоджає втраті кісткової маси і є профілактикою остеопорозу. Пропіонат впливає на печінковий ліпогенез і глюконеогенез, ацетат виступає в якості субстрату для синтезу корисного холестерину, бутират позитивно впливає на стан слизової кишківника, покращує толерантність до глюкози, регулює рівень інтестинального серотоніну, який є сигнальним нейромедіатором і приймає участь в регуляції маси тіла, покращує настрій і самопочуття.

Інулін і олігофруктоза опосередковано індукують збільшення абсорбуючої поверхні кишкового епітелію, регулюють секрецію ферментів; добре засвоюються, містять мало калорій, відомі як цукрозамінники при дієтотерапії (в т.ч. для схуднення, при інсулінорезистентності).

Селен

Необхідний для оптимального функціонування ендокринної (особливо виражений вплив має на секрецію, метаболізм тиреоїдних гормонів, а також на фертильність) та імунної систем, профілактики новоутворень, серцево-судинних захворювань, приймає участь в модуляції протизапальної відповіді, має виражені антиоксидантні властивості, посилює синтетичні та метаболічні (синтез АТФ) процеси у м’язах.

На сторінці синбіотика Ентеронорм можна знайти посилання на зручний вибір аптеки та вартості у Вашому місті, ознайомитись з інструкцією до дієтичної добавки та завантажити її, отримати відповіді на найбільш актуальні питання по прийому. На сторінці Контакти є інформація для зв’язку із нами, якщо, раптом, виникнуть питання.