Як телевізор впливає на зір

21.10.19

Сучасний світ неможливо уявити без «блакитного екрану», більшість людей поспішають з роботи додому для перегляду улюбленого серіалу або передачі, багато хто намагається звільнити хвилинку для особистих справ, посадивши маленьких дітей дивитися мультфільми. Але офтальмологи стверджують в один голос, що довго дивитися телевізор шкідливо.

Застереження офтальмологів до перегляду телевізора

Аргументи офтальмологів проти надмірного перегляду телевізора

  • В нормі фокусування ока постійно спонтанно змінюється з близького на далекий погляд і назад, і, відповідно, змінюється кривизна кришталика. При перегляді телевізора очі позбавлені такої можливості і нерухомі, оскільки вони постійно сфокусовані на одній площині. В результаті цього м’язи перенапружуються. Акомодація кришталика втрачає можливість швидко змінюватися, що може призвести до його викривлення.
  • Зображення на екрані нестабільне, воно постійно блимає і мерехтить. Це призводить до перенапруження як очей, так і нервової системи, і як наслідок, до погіршення зору.
  • Зображення на екрані складається з точок, і тому погляд не може нормально сфокусуватися. Око може розрізняти дуже дрібні деталі, а на телеекрані представлене нечітке зображення, далеке від роздільної здатності ока, тому відбувається деградація сітківки.

До офтальмологів приєднуються і неврологи, вказуючи на негативний вплив від тривалого знаходження людини перед телевізором.

Телевізор шкодить дітям та підліткам

Неврологічні проблеми, що може спричинити постійний перегляд телевізора

Судини головного мозку і очного дна мають загальну природу, тому за останніми неврологи судять про передінсультний стан, спазми, порушення кровообігу. Чим більше часу протягом дня проводити перед екранами комп’ютера або телевізора, тим вищий шанс, що згодом розвинеться гіпертонія. Навіть одна безперервна година в день – вже багато, а чим довше людина сидить в незручній позі (закинувши голову або взагалі не повертаючи її з боку в бік), тим гірше.

Найбільшу небезпеку телевізор представляє для дітей і підлітків у віці до 16 років.

Наші судини страждають від передавлювання, якщо сидіти довго в незручній позі. Особливо вразливі судини шиї, які живлять мозок. Є навіть так званий “синдром Секстинської капели” – коли людина тривалий час стоїть, закинувши голову вгору, розглядаючи фрески на стелі, а потім втрачає свідомість від кисневого голодування мозку. Може навіть статися інсульт.

Щоб уникнути передавлювання судин, намагайтеся довго не дивитися телевізор знизу вгору, сидячи на підлозі. Перерва просто необхідна. Тоді судини менше страждатимуть.
В ідеалі потрібно відмовитися від перегляду телепередач або взагалі викинути телевізор. У реальному житті це просто неможливо. Що ж зробити для того, щоб мінімізувати шкоду, що виходить від електроприладу?

Як зменшити негативний вплив телевізора

Поради для зменшення негативного впливу телевізора

Перше, що потрібно зробити — обмежити час перегляду телепередач і дотримуватися певних умов:

  1. Відстань має бути не менше 3 метрів.
  2. Бажано включити додаткове освітлення в кімнаті при перегляді телепередачі і ні в якому разі не можна вимикати основне освітлення.
  3. Хоча б під час реклами відводьте очі від електроприладу, а краще вийдіть з кімнати і зробіть зарядку для очей.
  4. Намагайтеся блукати поглядом по екрану, а не дивитися в одну точку.
  5. Не робіть додаткових дій під час перегляду телевізора: вживання їжі, читання та інше.
  6. Після відвідування театру, концерту, музею або кінотеатру відмовтеся від перегляду телевізора – це буде зайвим навантаженням для вашої нервової системи і судин головного мозку.

Дотримання заходів під час перегляду телепередач дозволить знизити навантаження на очі і судини.

А ми в свою чергу рекомендуємо засіб Церебраксил, як додаткове джерело біологічно активних речовин, що поліпшує кровообіг у судинах мозку і сітківці ока, сприяє загальному зміцненню організму, нормалізації функціонування нервової та серцево-судинної систем.

Церебраксил зменшує відчуття втоми, підвищує працездатність, покращує пам’ять і увагу при підвищених розумових та фізичних навантаженнях. Для отримання детальнішої інформації ознайомтесь з листом-вкладишем до дієтичної добавки Церебраксил: https://healthelement.com.ua/catalog/neurology/cerebraxil