Чому восени виникає хронічна втома та як із цим боротись

22.08.19

Насувається осінь – період нудьги та відчуття втоми.  З чим це пов’язано, як позбутись хронічної втоми та підвищити свою продуктивність у цьому матеріалі.

Як подолати осінню депресію

Причини виникнення втоми та апатії восени

Причина перша – ми перетрудилися, заощадили на відпустці, а це загрожує підвищеним виробленням кортизолу.

Захисна реакція організму «бий або біжи», яка активується в стресовій ситуації, покликана рятувати наше життя. Ця реакція забезпечила виживання нашого виду, але зараз вона грає злий жарт з людським здоров’ям. Синдром хронічної втоми нас наздоганяє після тривалого напруженого періоду на роботі. У такій ситуації розумні люди радять все покинути і відпочити. Тільки ось в реальності “все кинути” іноді означає “перекреслити результати своєї роботи за рік”, що зазвичай неприйнятно.

Друга причина – сильний короткочасний стрес або неглибокі, але тривалі емоційні перевантаження.

Після періоду збудження наша нервова система вимагає тайм-аут і своєю владою вводить нас у фазу рефрактерності (несприйнятливості до зовнішніх факторів), щоб ми знову не знайшли собі нових «пригод» і не виснажили останні нервові ресурси.

Причина третя – гормональний дисбаланс.

Найпоширеніша причина – проблема зі щитоподібною залозою, яка контролює швидкість метаболічних процесів в організмі. Ознайомтесь із натуральним засобом для відновлення функції щитоподібної залози: https://healthelement.com.ua/catalog/endocrinology/tireoclean

Четверта причина і основна – імунна.

Нерідко джерелом слабкості, млявості, блідості, застуд виявляється тліюче вогнище недолікованої інфекції або прихована алергія. У половини людей, що часто хворіють, проблема застуд не в “поганому” імунітеті, а в нерозпізнаній алергії. Щоб з’ясувати це, треба здати аналіз крові на імуноглобулін Е і зробити шкірні проби.

Також сучасні дослідження вказують на те, що синдром хронічної втоми у 50% випадків викликається вірусами групи герпесу. Поки вони дрімають в організмі, то не заважають йому нормально функціонувати. Але на тлі ГРВІ або грипу оживають і дають картину падіння імунітету: беспричинну втому, неможливість зосередитися, погіршення пам’яті, дратівливість, проблеми зі сном, головні болі.

Відмінний засіб «три-в-одному» з прямою противірусною, антиалергійною та імуномоделюючою дією – Трилумін. Унікальний засіб, як за механізмом дії, так і безпеки.

Як подолати осінню депресію

Декілька порад для подолання втоми

Якщо симптоми втоми і розбитості не зникають навіть після 12-годинного сну, слід зробити кроки назустріч собі самостійно, уважно проаналізувавши можливі причини, переглянувши режим дня і підхід до харчування.

Встановіть собі нові правила:

  1. Відпочинок – головний пріоритет зараз. Використовуйте будь-яку можливість, щоб відновлюватись. Не допускайте нової перевтоми.
  2. Не нав’язуйте собі зайвих “треба”.
  3. Бувайте на свіжому повітрі.
  4. Придбайте в аптеці Церебраксил. На думку лікарів, у нього настільки вдалий склад, що в більшості випадків на депресії можна поставити крапку.

Церебраксил містить речовини, що:

  • живлять захисну мієлінову оболонку нервів;
  • активують цикл Кребса і надходження енергії АТФ в нервову клітину;
  • покращують проходження нервового імпульсу; знижують рівень аміаку («токсину тривожності») в крові;
  • розширюють спазмовані від стресу дрібні судини.

Для отримання детальнішої інформації ознайомтесь із листом-вкладишем до ДД Церебраксил: https://healthelement.com.ua/catalog/neurology/cerebraxil