Як не дати застуді зіпсувати омріяний відпочинок

14.08.19

Питання, яке ставили собі багато хто: чому ми хворіємо у відпустці? Так довго цього відпочинку чекаємо, але тільки приїжджаємо на курорт – організм дає збій.

Що слід пам’ятати при плануванні відпустки

Версії є дві:

  1. підготовка до відпустки, пов’язані з цим клопоти, аврал на роботі призводять до накопичення втоми і, як наслідок, зниження імунітету.
  2. справа в самій поїздці: зміна клімату, складу повітря, води, переліт, збій часових поясів, агресія незнайомого мікробного пейзажу. Все це призводить до нестачі напруженості імунітету і порушенню балансу власної мікрофлори.

В 40% випадків, у відпустці люди хворіють на застуду, в 25% випадків – на розлади шлунково-кишкового тракту. Переломи, розтягнення, травми – ще 15%; інше – 20%.
Також сприяє зростанню захворюваності висока скупченість пасажирів на вокзалах, в купе потяга. Що стосується перельоту літаком, то, як не дивно, наявність в салоні пасажира, хворого на грип, не приводить до поширення інфекції на інших людей. Це доведено дослідженнями американських вчених. Відносний ризик зараження зберігався тільки у пасажирів, що сидять в сусідніх кріслах в тому ж ряду. У решти ймовірність захворіти була практично нульовою. Сухе повітря на великій висоті, підвищений радіаційний фон, активна вентиляція і фільтрація повітря не дають можливості вірусу перекинутися на інших людей на борту літака.

Організм зміцнюється в подорожах чи навпаки?

Ніякої користі для організму в зниженні імунітету в подорожі немає. Це не тренування захисних сил організму. Більш того, в період занепаду імунного захисту у людини можуть загостритися хронічні захворювання і приєднатися нові. Недарма мало хто здатний витримати графік відряджень «нон-стоп». Наші предки ще якихось 100 років тому дозволяли собі поїздки на відстані понад 100 км всього пару разів за життя. І одиниці могли похвалитися досвідом частих переїздів. Досвідчених людей так і називали – бувалі.
Щоб сучасний відпускник був і досвідченим, і бувалим, і здоровим, краще заздалегідь потурбуватися про підтримку імунітету.

Всього два засоби для вдалого відпочинку

Вигідним варіантом для зміцнення імунного захисту, боротьби з вірусами і алергічними захворюваннями є новий засіб Трилумін. На відміну від старої плеяди противірусних засобів, у Трилуміну абсолютно натуральний склад. Він не тільки безпечний для печінки, а й чинить гепатопротекторну, а також антиоксидантну дію: https://healthelement.com.ua/catalog/gynaecology/trylumin

Для збереження власної нормофлори кишківника в поїздці краще застосовувати синбіотик Ентеронорм:

  • 5 мільярдів лакто і біфідобактерій;
  • додатковий пребіотичний склад (швидка їжа для нормофлори);
  • селен в легкозасвоюваній формі, без якого існування імунної системи неможливо;
  • сахароміцети буларді – кращі борці з діареєю мандрівників
  • Ось такий надійний комплекс захистить Вас і Вашу родину у відпустці від розладів шлунково-кишкового тракту.

Трилумін і Ентеронорм дозволять Вам насолоджуватись відпочинком “на всі 100%” і не захворіти після повернення додому. Для отримання більш детальної інформації ознайомтеся із листом-вкладишем до ДД Ентеронорм: https://healthelement.com.ua/catalog/gastroenterology/enteronorm