Bacillus subtilis противірусні, антибактеріальні, імуномодулюючі

14.07.19

Сучасна людина стикається щодня з великим потоком інформації щодо лікування та профілактики різних захворювань. І в цьому світлі широкого розголосу набувають так звані пробіотики. Розглянемо чим саме вони можуть бути корисними та для чого їх призначають лікарі. А також розберемося в унікальному штамі мікроорганізмів Bacillus subtilis, які здатні на більше ніж боротьба з дисбактеріозом і відновлення мікрофлори.

Пробіотики допомагають нашому організму

Пробіотики (англ. Probiotics) – живі мікроорганізми, що при введенні в певних дозах приносять багато користі нашому організму. Живі мікрокультури можуть міститися в харчових продуктах та біологічно активних домішках. При вживанні вони нормалізують склад мікрофлори кишківника. Пробіотики, потрапивши до кишківника, активно знищують патогенні та умовно патогенні бактерії, перешкоджаючи розвитку інфекції.

На слизовій оболонці кишківника знаходяться майже 100 млрд різновидів мікроорганізмів, якість та склад яких відрізняється в залежності від відділу шлунково-кишкового тракту. Всі разом вони утворюють мікробіоту кишківника. Якщо за певних обставин змінюється кількісний та якісний склад корисних бактерій, починають розмножуватися шкідливі мікроби. Для пригнічення росту та розвитку поганих бактерій вчені досліджують мікрокультури.

Сінна паличка або Bacillus subtilis

 

Спороутворюючі бактерії роду Bacillus

Чи звертали ви увагу як тварини шукають собі травичку? Насправді вони шукають саме ці бактерії, розташовані на рослинах, бо вони запобігають хворобам. У 18 столітті це дослідили вчені та відкрили так звану «Сінну паличку». На латині вона має назву Bacillus subtilis. Отримують цю корисну бактерію з сінного екстракту, її продукують пептидні антибіотики та ферменти. Науково доведено абсолютну нешкідливість Bacillus subtilis для людини. На підставі відсутності шкідливості штамів Bacillus subtilis присвоєно Управлінням по контролю якості продовольчих та лікарських засобів США статусу GRAS(статусу безпечного організму).

Унікальний механізм дії бактерії B.subtilis пов’язано з унікальною здатністю самостійно виробляти антибіотикоподібні речовини та ферменти, посилювати захисні сили організму в боротьбі зі звичайними та специфічними збудниками,стимулювати нормальний ріст мікрофлори кишківника. Вироблені B.subtilis речовини активно пригнічують ріст та розвиток шкідливих бактерій, вірусів та грибів, не викликаючи звикання. Імуномоделююча дія пов’язана з активацією макрофагів, посиленням бар’єрної функції кишківника, активацією Т та В лімфоцитів. Знищуючи шкідливі мікроорганізми, звільнюють місце для розселення лакто- та біфідобактерій, які є типовими представниками нормальної мікрофлори.

Сінна паличка

Де шукати і коли приймати Bacillus subtilis

Враховуючи виражену антибактеріальну, противірусну, імуномоделюючу дії та абсолютну безпечність на основі B.subtilis вчені створюють сучасні біодобавки. Так провідними українськими фахівцями з компанії “Елемент здоров’я” було створено інноваційний імуномодулятор “Трилумін“. Головна мета науковців полягала в тому, щоб поєднати дієвість, безпеку та простоту використання як для дорослих, так і для дітей (дозволено дітям від 12 років).

Імуномодулятор Трилумін

В основу “Трилуміну” взято комплекс сполук, отриманих із B. subtilis. Використання його доцільне при герпетичній та папіломовірусній інфекціях, в комплексному лікуванні ГРВЗ та грипу, в комплексній терапії вірусних гепатитів. Виявляє виражену антибактеріальну та противірусну дії, прискорює одужання пацієнта, запобігає рецидиву, підвищує імунітет. Клінічний досвід використання “Трилуміну” довів його високу ефективність, безпечність та відсутність побічних ефектів.

Зручний прийом капсул та доступна вартість лікування уже викликають ажіотаж у великих містах України, де представлено новий імуномодулятор Трилумін.