Інфекції, що передаються статевим шляхом

16.07.19

Що таке інфекції, що передаються статевим шляхом

Відомо, що при сексуальних контактах передається більше 30 різних бактерій, вірусів і паразитів. Щодня в світі більше одного мільйона чоловік набувають ІПСШ. З найбільшою захворюваністю пов’язані вісім з цих патогенів. В даний час є ефективне лікування деяких ІПСШ.

Три бактеріальні ІПСШ (хламідіоз, гонорея і сифіліс) і одна паразитична ІПСШ (трихомоніаз). Інші чотири інфекції є вірусними і не лікуються – це гепатит В, вірус простого герпесу (ВПГ, або герпес), ВІЛ і вірус папіломи людини (ВПЛ). Симптоми не піддаються лікуванню, їх можна зменшити або змінити за допомогою терапії.

Види інфекцій, що передаються статевим шляхом

  1. Бактеріальні інфекції (сифіліс, гонорея, хламідіоз):
  2. Вірусні інфекції:
    • ВІЛ інфекція. Вірус імунодефіциту людини є вкрай небезпечним збудником, що викликає ВІЛ-інфекцію. На останніх стадіях інфікування призводить до синдрому набутого імунодефіциту (СНІД).
    • Генітальний герпес. Генітальний герпес викликається вірусом сімейства Herpesviridae. Вражає статеві органи, проте незабаром також інфікує нервові волокна і мозок.
    • Гепатит B і С. Віруси гепатиту В і С можуть проникнути в організм при незахищеному статевому контакті з носієм інфекції. Вони уражають печінку, при хронічному перебігу можливі тяжкі наслідки.
    • Папіломавірус людини. Вірус викликає розростання шкіри і слизових у вигляді гострих кондилом, бородавок. Іноді може стати причиною розвитку ракових пухлин.
    • Цитомегаловірус. Вірус цитомегалії так само відноситься до сімейства Herpesviridae. Становить велику небезпеку для людей зі зниженим імунітетом і для вагітних жінок.
  3. Грибкові інфекції найчастіше розвиваються при порушенні місцевого імунітету. Це може бути пов’язано з неправильним прийомом антибіотиків, вагітністю, стресом або з порушенням імунної системи організму:
    • Кандидоз, так само відомий як молочниця. Викликається він умовно хвороботворними грибками, які входять до складу нормальної мікрофлори кишечника і піхви. Якщо у одного з партнерів, з якої-небудь причини сталося надмірне розмноження даних грибків, то захворювання може передатися під час статевого контакту. Інфекції, викликані найпростішими. Деякі види найпростіших так само можуть мешкати в області статевої системи і можуть бути передані партнеру під час незахищеного сексу.
  4. Інфекції, викликані найпростішими:
    • Трихомоніаз, що викликається вагінальною трихомонадою. Згідно зі статистичними даними всесвітньої організації охорони здоров’я, від даної патології страждають близько 10% населення всього світу.
  5. Паразитарні захворювання:
    • Коростяний кліщ, лобкові воші.

Чи лікуються такі хвороби і як

Найчастіше зустрічається група – вірусні захворювання та хламідіоз. До цих пір ліки для стримуючої терапії проти них надавали дуже виражену токсичну дію на саму людину. Тепер, з появою Трилумін, ситуація кардинально змінилася.

В арсеналі українських лікарів з’явився новітній ефективний засіб з противірусними властивостями, вираженим впливом на бактерії (наприклад, хламідійну групу збудників), здатністю модулювати як клітинний, так і гуморальний імунітет.

З детальнішою інформацією ознайомтесь у листі-вкладиші до ДД Трилумін, яку можна завантажити на офіційній сторінці імуномодулятора.