Як втрачати вагу з ранку до вечора

09.08.19

Як багато людей, що сидять на дієтах уже зневірились у підтриманні здорової ваги. Скільки стресу отримано через недоїдання і навіть хвороб через різке обмеження раціону чи перехід на зелений горошок з капустою. Зірвалось більшість, бо не їсти зовсім або ж замінити здорове харчування на селеру – це шкода фізичній та психічній рівновазі. Давайте оцінимо менш критичний, але дієвий метод позбутись зайвої ваги для відновлення природного тонусу організму.

Сніданок собі, обід собі і вечерю собі

Повноцінний сніданок – це дуже часто найбільша проблема. Спішимо на роботу, навчання, в спортзал і про сніданок забуваємо або замінюємо його швидкими перекусами. Нутелла з кавою на білому м’ягенькому хлібці і побільше. Ні, так не годиться. І тут не проти шоколадної пасти риторика, а проти перекусу замість нормального збалансованого вуглеводами, жирами, білками, мікроелементами, клітковиною сніданку.

Не плутайте перекуси з прийомами їжі, але збалансуйте їх. Розробляти раціон важко, звикати до нього ще важче, змусити себе встати зранку і приготувати не на весь день лише гречки – ну нереально взагалі. Але ж яка ціль на кону. Мета має виправдати методи, бо Ви прагнете покращити своє здоров’я, стан Вашого тіла і, в тому числі, позбутись лишнього.

Їжте більше і частіше. Їжте здорову їжу і навіть ввечері (не переплутати з ніччю). Між тим багато пийте, бо голод може ним не бути, а всього лиш спрагою. Між основними прийомами їжі, якщо відчуваєте голод, перекусіть низькокалорійною їдою і займайтесь фізкультурою. Вечеряйте чимось легким, наприклад молочними продуктами чи овочевим супчиком і не надто пізно, головне не перед сном.

Куди ж калоріям подітись

Без достатніх фізичних навантажень організм буде відкладати все про запас, а Ви відчуватимете голод, бо звикли. Ходьба – також фізкультура, коли це 4 км за раз, а краще так двічі, а краще фінська хода або велосипед, легкий біг по пересічній місцевості і зарядка зранку.

Розумова праця потребує багато енергії, та обмінні процеси ніхто не відміняв. Навіть прим мінімальних фізичних навантаженнях клітини працюють активніше, виводять і поглинають ресурси швидше. Води в такому разі Ви споживатимете більше і це дуже добре добре, оскільки для нормальної роботи мозку і стану судин потрібна вода.

Тотальному голодуванню – ні, а переїданню – ні ще раз

Не відмовляйтесь від їжі повністю, розподіліть її. Якщо з чітким планом на день важко визначитись, то варто почати з ключових принципів. Їжте 5 разів в день, наприклад:

  • повноцінний сніданок
  • перекус овочами, фруктами, горішками
  • нормальний обід без переїдання (визначіть порції візуально, а не коли уже ледь встаєте з-за столу)
  • перекус низькокалорійними продуктами
  • нормальна вечеря з овочами та молочними продуктами (десь, як обід)

Як каже BBC, посилаючись на ізраїльські дослідження, група жінок із зайвою вагою, яка споживала більше калорій зранку, втратила більше ваги у 2,5 рази. При цьому обидві групи протягом 3 місяців дотримувались чіткого режиму харчування. І друга група також позбулась зайвої ваги, але менше. Тому виділіть час на планування раціону, спрямуйте силу волі на зміну ритмів життя та хороший сніданок, витрачайте більше на здорові перекуси та овочі-фрукти і на зручні кросівки для ходьби.

Якщо зараз активно взялися за схуднення чи берете участь в програмі зменшення ваги, в нагоді стане Ентероклін від Елемент здоров’я. Ентероклін – комбінований природно-мінеральний ентеросорбент, що сприяє очищенню організму у комплексній терапії ожиріння, серцево-судинних захворювань, метаболічних порушень. Детальніше ознайомтесь із інформацією у листі вкладиші до ДД Ентероклін на сторінці біодобавки: https://healthelement.com.ua/catalog/gastroenterology/enteroclean