7 причин більше гуляти в лісі

26.06.19

Нове дослідження Frontiers in Psychology показує, що всього 20 хв. прогулянок в лісі значно зменшує стрес та кількість гормонів, що його провокують в нашому тілі.

Ми обрали найцікавіше у Healthista, щоб переконати вас більше часу проводити за містом для покращення стресостійкості та психологічного здоров’я.

Зниження ментальної втоми

Дослідження опубліковані в Journal of Environmental Psychology свідчать про те, що рекреаційні зони (ліс, озеро, пляж) в яких ми можемо насолоджуватись природою здатні підвищити активність мозку. Навіть короткострокова пам’ять покращується.

Університетом Мічігану було проведено тестування двох груп. Ті які гуляли в лісі мали на 20% кращий результат від тих, що гуляли містом.

Підвищення креативності

Мозок відновлюється швидше і працює більш продуктивно, коли ми перебуваємо в лоні природи. Дослідження в Public Library of Science показують, що перебування на природі протягом 4 днів дозволить пройти тестування на креативність на 50% краще.

Гарний настрій задарма

Прогулянки лісами та зеленими зонами подалі від шумного міста дозволить знизити тривожність та покращити настрій. Рекомендують призначати такі прогулянки людям із депресивними станами для швидшого відновлення.

Міцний імунітет

Вчені порівняли показники людей, що жили з виглядом на зелені насадження і тих, хто живе в забудованих районах. У перших були вищі показники метаболізму та стану серця.

В Університеті Пітсбурга довели, що пацієнти, яким було запропоновано палату з виглядом на дерева і природнім світлом краще почувались, просили менше знеболювальних і відновлювались швидше.

Здоров’я серця

Британські дослідники, використовуючи різні девайси на прискорення та спокій, доказують, що діти, які займаються на природі, активніші вдвічі ніж ті, хто займається в залі. В дослідження брали участь 1 000 дітей.

Зменшення стресу

Дослідження показують, що рівень гормонів кортизолу і адреналіну зменшується в організмі, коли ми гуляємо на природі, знижується артеріальний тиск, що допомагає нам “охолонути”.

Дослідження Scandinavian Journal of Forest Research показують, що студенти, яких відправляли в табір на 2 дні, мали нижчий рівень кортизолу в організмі за своїх міських колег.

Гострий зір

Моркву їсти варто, не забувайте. Але це не єдине, що здатне покращити зір. В Австралії оцінювали 2 000 дітей на наявність короткозорості. Ті діти, що більше проводили часу на дворі, мають менший ризик розвитку короткозорості. Схожа ситуація спостерігалась в Тайвані. Дослідження дітей від 12 місяців опубліковані в журналі Ophthalmology свідчать про те, що 8,41% дітей, які проводять багато часу на дворі мають короткозорість, а у дітей, що проводять час в приміщенні цей показник становить цілих 17,65%.

Мегаполіс не завжди відпускає зі своїх турбот, потреб, планів… В такому випадку в нагоді може стати Депремед® від Елемент здоров’я. Він створений для нормалізації емоційного стану, покращення мозкової активності, підвищення працездатності. Проконсультуйтеся з вашим лікарем і уважно ознайомтесь із листом-вкладишем до дієтичної добавки Депремед®.

Діліться із друзями в соц. мережах та беріть їх на прогулянку. Смартфон залиште вдома, без соціальних мереж можна годинку обійтись! А коли повернетесь почитайте й інші статті про здоровий спосіб життя на сайті і зробіть закладочку, щоб  не упустити нові публікації.